Meniu

WordPress: dezactivare și ștergere revizii

26 aprilie 2020
wordpress-revisions

Reviziile sunt salvările ce se fac automat după fiecare actualizare a unui articol sau a unei pagini. Acestea permit anularea modificărilor sau revenirea la o versiune anterioară.

În rândurile de mai jos voi arăta cum se dezactivează această funcție și cum se șterg reviziile salvate în trecut.

Noțiuni de bază

Înainte de a face orice modificare, este recomandat să faci un backup complet (fișiere + db), astfel încât să poți reveni la o versiune anterioară dacă ceva nu merge bine.

De asemenea, este indicat ca modificările să nu fie făcute direct pe site-ul live, astfel încât, în cazul unei erori, acesta să nu fie afectat.

După ce ai parcurs pașii menționați mai sus, este nevoie să localizezi fișierul wp-config.php din rădăcina site-ului (public_html) și să adaugi următoarea linie:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

Linia de mai sus dezactivează viitoarele salvări, dar nu le șterge pe cele deja existente. Pentru asta trebuie să rulezi următoarea comandă SQL în baza de date:

DELETE from wp_posts WHERE post_type = "revision";